Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΛΑΜΑ ιδρύθηκε το 1952.Αποτελεί την μεγαλύτερη και ιστορικότερη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης του Παλαμά που αριθμεί περίπου 7.000 κατοίκους. 

Τα περισσότερα χρόνια έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Δ' Εθνική κατηγορία προσελκύοντας πολλούς φιλάθλους στο γήπεδο. Η τελευταία δεκαετία δεν ήταν και η καλύτερη για την ομάδα. Το 2006 κατεδαφίστηκε το γήπεδο ΤΗΣ  για να γίνει αθλητικό πάρκο,με την προϋπόθεση να ανεγερθεί νέο γήπεδο που θα ήταν του Ατρομήτου.Η κατασκευή του νέου γηπέδου καταρχήν άργησε να ξεκινήσει και κατά δεύτερον τα έργα (τα όποια έργα) προχωρούσαν με ρυθμό χελώνας.

Από τότε η ομάδα χρησιμοποιούσε σαν έδρα το Εθνικό Στάδιο Παλαμά και βολοδέρνε στη Β' Ερασιτεχνική.Την περίοδο 2011-12 αγωνίστηκε στην Β' Ερασιτεχνική κατηγορία (1ος Όμιλος) και στέφθηκε πανηγυρικά πρωταθλήτρια παίρνοντας έτσι το  εισιτήριο για την Α΄ Ερασιτεχνική.

Τον Οκτώβριο του 2012 έγιναν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου, το οποίο και χρησιμοποιεί πλέον σαν έδρα του ο Ατρόμητος.Το γήπεδο όμως δεν είναι του Ατρομήτου αλλά ανήκει στον Δήμο Παλαμά που έχει παραχωρήσει τη χρήση του στην ομάδα του Ατρομήτου.
Φέτος (σεζόν 2013-14) αγωνίζεται εκ νέου στην Α' ερασιτεχνική κατηγορία μετά από μια πολύ καλή περσινή αγωνιστική χρονιά έχοντας θέσει σαν στόχο τον πρωταθλητισμό.

**Τον Οκτώβριο του 2010 (σε μια περίοδο που ο αθλητισμός και ειδικότερα το ποδόσφαιρο έτεινε να εξαφανιστεί στον Παλαμά) ο Βαγγέλης Τρουβάς και ο Στράτος Πέτρου (ποδοσφαιριστές επι πολλά χρόνια ο καθένας στην ομάδα και νυν προπονητές ποδοσφαίρου UEFA B') βλέποντας την δίψα που υπήρχε για ποδόσφαιρο από τα μικρά παιδιά, έδωσαν βάρος στις υποδομές δημιουργώντας την Ακαδημία ποδοσφαίρου.
Φέτος(στη τέταρτη πλέον χρονιά λειτουργίας της, η Ακαδημία έχει παγιωθεί στην συνείδηση όλων,-ακόμη και οι πιο δύσπιστοι και πολέμιοί της έχουν κατανοήσει την απόλυτη ανάγκη ύπαρξής της-).λειτουργούν τα τμήματα Παιδικό (21 παιδιά), Προπαιδικό(17 παιδιά) , Junior (28 παιδιά) , Projunior(13 παιδιά)  και Babini (12 παιδιά) .

2 σχόλια:

  1. Κολτσίδας Δημήτριος19 Νοεμβρίου 2012 στις 9:11 μ.μ.

    Πολλά πολλά συγχαρητήρια γιαυτή σας την ιστορία του Ατρομήτου. μας γυρίζετε πολλά χρόνια πίσω και οι θύμησες είναι πάρα πολλές και όμορφες , όπως κι εκείνες οι στιγμές. σας ευχαριστώ πολύ.
    Δημήτρης Κολτσίδας
    Σημείωση: Έχω φωτογραφίες από τους αγώνες του Ατρομήτου με την Αστυνομία Πόλεων και το Λμενικό. Θα ήθελε αν μπορώ να τις ανεβάσω στην ιστοσελίδα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια Δημήτρη...Μπορείς να στείλεις τις φωτογραφίες στο email atromitospalama@gmail.com και με χαρά θα τις αναρτήσουμε στο blog...

      ***Το σχόλιο σου έφερε και στη δική μου μνήμη την φιλοξενία σου και την ποδοσφαιρική(και όχι μόνο) συζήτηση στο όμορφο Φανάρι πριν μερικά χρόνια...

      Διαγραφή