Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Η Ακαδημία του Ατρομήτου Παλαμά ξεκίνησε την λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2010, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πάρα πολλά παιδιά του Δήμου Παλαμά να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα , το ποδόσφαιρο. Στην αρχή χρησιμοποιούσε ως  χώρο προπόνησης και διεξαγωγής αγώνων το Δημοτικό στάδιο Παλαμά. Απο τον Νοέμβριο του 2011 όμως , απο το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, εγκρίθηκε ομόφωνα  η παραχώρηση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν  στο χώρο που βρισκόταν το παλιό γήπεδο του Ατρομήτου (και ήταν εντελώς ανεκμετάλλευτες) και η χρήση τους από την Ακαδημία για προπονήσεις και αγώνες.  
Φέτος στην Ακαδημία είναι εγγεγραμμένα και αθλούνται περίπου 100 παιδιά ηλικίας 5 εώς 14 ετών τα οποία στελεχώνουν τα τέσσερα τμήματα υποδομής: Παιδικό (1999-2000), Προπαιδικό (2001-02), Junior(2003-04), Projunior(2005-07) και Babini(2008-09) .

Οι μετακινήσεις των τμημάτων της Ακαδημίας σε αγώνες  γίνονται με το λεωφορείο του Δήμου.

Σκοπός της Ακαδημίας είναι να συμβάλει ολόπλευρα στην αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των  διανοητικών  και ψυχοσωματικών δυνάμεων των παιδιών–αθλητών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές – αθλητές, αλλά και δίνοντας έμφαση στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, επιδιώκουμε να τους εμπνεύσουμε την ευγενή άμιλλα, το ήθος και το σεβασμό για την  αθλητική ιδέα . Θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό, ώστε να τα θωρακίσουμε και να τα προστατέψουμε από ποικίλες και επιζήμιες συνήθειες των εφήβων και φυσικά, από τη μάστιγα του αιώνα τα ναρκωτικά. Μαθαίνουμε στο παιδί να εξοικειώνεται με τα  άλλα παιδιά της ηλικίας του, να συνεργάζεται αρμονικά μαζί τους, να γίνεται πιο κοινωνικό και να αποκτά ομαδικό πνεύμα.
Η εκμάθηση και προπόνηση του ποδοσφαίρου γίνεται με ‘‘παιγνιώδη τρόπο’’ ώστε να κρατάμε ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών και να συνδυάζεται η διασκέδαση με την άθληση.

Υπέυθυνοι-Προπονητές της Ακαδημίας είναι οι Στράτος Πέτρου και Βαγγέλης Τρουβάς , κάτοχοι διπλώματος UEFA  B’  από τον Δεκέμβριο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου